Novice

Ponovna naravna katastrofa v Bosni in Hercegovini - Zavod Krog se ponovno vključuje v pomoč prizadetim

07.10.2024
Ponovna naravna katastrofa v Bosni in Hercegovini - Zavod Krog se ponovno vključuje v pomoč prizadetim

V teh dneh so obilne padavine povzročile ponovno hudo naravno katastrofo v Bosni in Hercegovini. Poplave so ponovno divjale, ljudje so ostali brez domov, ljudje pogrešani, na žalost bile so tudi smrtne žrtve. Na območju Fojnice, Jablanice in Konjica so se sprožili zemeljski plazovi in skalni podori. Mesta so odrezana od sveta. Razglašene so izredne razmere.

 

V Zavodu Krog izražamo globoko solidarnost in žalost ter se odzivamo na pomoč. Na terenu že pomagajo člani Muslim Aid BiH, ki so naša lokalna partnerska organizacija.

 

Zavod Krog se je v maju 2014 skupaj z ostalimi 17itimi nevladnimi organizacijami vključil v prvo pomoč prebivalcem poplavljenih področij v BiH. Zbrali in posredovali smo preko 100 ton humanitarne pomoči v BiH. Ko se je počasi začelo stanje stabilizirati pa je Zavod Krog skupaj z Sezamom v juliju 2014 poslal kamion šolske opreme in inventarja za Osnovno šolo Maglaj. Novembra 2014 pa je Zavod Krog ob pomoči donacij slovenskih osnovnih in srednjih šol poslal še en kamion šolskega inventarja in opreme za 11 osnovnih in srednjih šol ter vrtec v BiH. Prav tako smo ob podpori Ministrstva za zunanje in evropske zadeve Slovenije obnovili šolsko igrišče v Osnovni šoli Kovači v Občini Zavidovići, obnovili odvodni sistem, uredili drenažo za odvod vode, urediili dvorišče in telovadnico v Osnovni šoli Duboki Potok, sanirali plaz v področni šoli Cage, obnovili sanitarije v Osnovni šoli Podorašje v Občini Srebrenik ter streho v Zdravstvenem domu Sapna.

 

Trenutno zbiramo donacije, ki bodo usmerjene v prvo pomoč preko naše partnerske organizacije.

 

Vsi, ki želijo po svojih možnostih pomagati lahko donacije nakažejo na:

 

Zavod Krog

Ul. Hermana Potočnika 17

1000 Ljubljana

TRR: SI56 6000 0000 1083 367

Namen: poplave v BIH

PayPal: info@zavod-krog.si

 

 

Vir: Zavod KROG